Namai, į kuriuos gera sugrįžti: sukurkite ypatingą atmosferą

Vasara – kelionių metas, kai namuose praleidžiame gerokai mažiau laiko ir stengiamės patirti kuo daugiau šiltojo sezono malonumų bei nuotykių. Tačiau ne be reikalo sakoma, kad visur gerai, bet namuose geriausia. Turbūt kiekvienam pažįstamas tas malonus jausmas, kai po kelionės pagaliau praveri savo jaukių namų duris.

namų kvapai

Namai – ypatinga mūsų erdvė, kurioje galime pailsėti, atsipalaiduoti, atgauti jėgas. Itin svarbus aspektas, kuriantis namų nuotaiką, yra kvapas. Jis gali mums padėti susikaupti, suteikti energijos, raminti. Ką reikėtų žinoti apie kvapus namams, kokios tendencijos vyrauja vasarą ir kaip savo namus paversti maža kvepiančia jaukumo oaze – į šiuos klausimus atsako unikalius parfumerijos gaminius Lietuvoje kurianti „Aromika“. Aromatų kūrėjai „ACappella“ prekės ženklo asortimente siūlo itin platų namų kvapų pasirinkimą net patiems išrankiausiems.

Vasarą dairosi lengvesnių kvapų

Vasara yra turbūt labiausiai „kvepiantis“ metų laikas: gamtoje žydi įvairiausi augalai, noksta uogos ir vaisai, kiekviename žingsnyje mus supa gausybė aromatų. Kvapų kūrėjai pastebi, kad šiuo metų laiku ir klientai dairosi panašių į gamtoje vyraujančius aromatus, nori kažko lengvo ir gaivinančio. Ypač populiarūs vaisiniai arba gėlių aromatai su gaivos suteikiančiais prieskoniais.

Vienas iš tokių yra „ACappella“ „Žalioji arbata“ – gaivus, lengvas aromatas gali puikiai pasitarnauti, kai vasaros karščiuose reikia susikaupti, sutelkti energiją darbui.
Žydinčio vasariško sodo kvapus primena „Rožė ir santalas“ ar ryškia bijūnų nata skambantis „Magnolijų sodas“.

Topuose karaliaujanti „ACappella“ „Juodoji orchidėja“ populiari visus metus. Gaivus „Mandarinai ir bazilikas“ taip pat tinka ir žiemą, ir vasarą. Taip pat vasarą rekomenduojama išbandyti „ACappella Naturals“ linijos kvapą „Water flower“ – tai gaivi drėgno lotoso, jūros vandens ir sultingų vaisių ramybė.

Vis dėlto, nepaisant tendencijų, aromatų ekspertai sako, jog pirmiausiai reikėtų pasikliauti savo skoniu ir rinktis tai, kas jums patiems patinka.

„Jei šalia žydinčių bijūnų puokštės paskleisime Kalėdų eglės kvapą – nieko baisaus nenutiks: pasijusime ramiau, kvėpuosime giliau, galbūt net aplankys šventinė nuotaika. Nebijokite eksperimentuoti“, – pataria „ACappella“ kvapų kūrėjai.

namų kvapai

Keliones pratęsti galima ir namuose

Sugrįžus po turiningos ir smagios kelionės, visada galite ją pratęsti ir savo namuose. Tam tereikia pasirinkti namų kvapą. Kvapų poveikį tiriantys mokslininkai sutaria, kad kvapai, užuosti tuo metu, kai mes jautėmės gerai, tarsi įsirašo į mūsų atmintį. Vėliau sutikę tą patį kvapą, mes vėl išgyvename tą pačią nuotaiką ar net panašiai jaučiamės.

Taigi, jei kelionėje užuodėte tam tikrus aromatus, jie ir grįžus namo primins jums patirtus įspūdžius.

Pavyzdžiui, jei atostogas praleidote egzotiškuose kraštuose, kur jus supo subtilūs aromatai, galite namuose išbandyti naują, išskirtinę „ACappella Black Edition“ liniją bei prabangią rytais dvelkiančią „ACappella Design“ kolekciją (Moon Orchid, Vanilla Arabica, Saffron Oud).

Šie aromatai apgaubs namų erdvę  rafinuota rytietiška aura, prieskonių, natūralių gamtos elementų, tokių kaip mediena, gintaras, žemė, miškas, natos leis sugrįžti į šiltus kelionės prisiminimus.

Tiesa,  jūsų mėgstamas namų kvapas gali keliauti drauge su jumis: „ACappella“ linijoje rasite automobilinių kvapų, sausų arba purškiamų kvapų, kuriais galima įkvėpinti kelionines kuprines, lagaminus ir taip visuomet turėti namų kvapą „savo kišenėje“.

kvapas automobiliui

Kuria nuotaiką

Nors retai susimąstome, tačiau kvapas turi didžiulę įtaką mūsų nuotaikai ir net darbingumui. Į tai ypač reikėtų atkreipti dėmesį renkantis aromatą namams. Kvepiantys namai ne tik maloniai nuteikia jus ar jūsų svečius, bet gali padėti atsipalaiduoti, susikaupti. O galbūt jums kaip tik stinga energijos, tačiau laukia gausybė neatidėliotinų darbų – ir čia puikiai pasitarnaus kvapas, kuris gali suteikti žvalumo ir naujų jėgų.

„ACappella“ aromatų ekspertai siūlo sukurti norimą atmosferą su šio prekės ženklo namų kvapais. Pasirinkimas ypač platus, todėl tikrai rasite mieliausią savo nosiai ir širdžiai.

Jaukumas – „Vanilė“, „Rožė ir santalas“, „Meduolis“, „Vyšnia“, „Miško uogos“, „Jūros krantas

Energija – „Gyvybės medis“, „Rubinas“, „Džiaugsmo žvaigždė“, „Beržas

Romantika – „Juodoji orchidėja“, „Magnolijų sodas“, „Salų gėlės“, „Žiedų slėnis

Egzotika – „ACappella Black Edition“ kolekcija, „Paslaptingi rytai“, „Miesto legenda“, „Pakrantės vaisiai

Prabanga – „ACappella Design“ linija: „Moon Orchid“, „Vanilla Arabica“, „Saffron Oud

Susikaupimas – „Žalioji arbata“, „Kalėdų eglė“, „Gyvybės medis“, „Beržas

Ir atsiminkite – jūsų namai, jūsų taisyklės! Todėl būkite drąsūs rinkdamiesi kvapą, nes svarbiausia, kad buvimas namuose džiugintų ir keltų teigiamas emocijas.