Po atostogų sunku grįžti į vėžes: kaip susigrąžinti darbingumą?

Rugpjūčiui persiritus į antrąją pusę jau jaučiame artėjančio rudens alsavimą, tačiau galva vis dar pilna atostogų įspūdžių. Dažnam vasaros pabaiga yra metas, kai po pramogų bei kelionių maratono stengiamės susikaupti, grįžti į įprastą kasdienybės bei darbų ritmą. Ar pagalvojote, kad susigrąžinti vidinę pusiausvyrą gali padėti kvapai?

 

Eterinis aliejus Energize

 

Turbūt daugeliui mūsų pažįstamas jausmas, kuomet darbų sąrašas – pilnutėlis, tačiau jaučiamės išsiblaškę, negalime susikaupti ir, regis, visai neturime jėgų. Dažnai toks jausmas apima po atostogų.  Kaip išsivaduoti iš vidinio chaoso ir susigrąžinti darbingumą bei energiją? Unikalius parfumerijos gaminius Lietuvoje kuriančios „Aromikos“ kvapų kūrėjai pasakoja, kaip čia gali pagelbėti aromatai ir kokie produktai „Acappella“ prekės ženklo asortimente padės namie pasijusti lyg prabangiausiame SPA centre.

 

Rankų darbo kvapieji muilai

 

Kur slypi kvapų galia?

Kvapų ekspertai sako, kad uoslė – viena stipriausių žmogaus juslių. Kvapai stipriai stimuliuoja mūsų smegenų emocinius centrus, o tai reiškia, kad veikia nuotaiką ar net savijautą. Kvapus tiriantys mokslininkai skaičiuoja, kad net trys ketvirtadaliai mūsų nuotaikos yra veikiama supančių kvapų.

Jei mėgstate kavą, galite pastebėti, kad jos aromatas automatiškai asocijuojasi su žvalumu ir energija, todėl šis kvapas iš karto siunčia kūnui signalą, jog metas prabusti.

Kvapas kuria nuotaiką ir gali gerokai padidinti mūsų darbingumą, suteikti jėgų bei padėti susikaupti. Kokius aromatus šiam tikslui rekomenduoja žinovai?

Eterinis aliejus Levanda

Susikaupimui  – gamtos aromatai ir netikėtumo faktorius

„Acappella“ kvapų kūrėjai pasakoja, kad aromaterapinėje literatūroje norintiems padidinti dėmesio koncentraciją patariama rinktis žalumos, nupjautos žolės, medienos aromatus. Čia gali pasitarnauti „Acappella“ prekės ženklo aromatai „Žalioji arbata“, „Gyvybės medis“, „Beržas“ ar net „Kalėdų eglė“. Taip pat gali veikti ir visiškai naujas, dar nebandytas aromatas.

„Vasaros pabaiga ko gero labai tiktų eksperimentams: jei kažką norėjote išbandyti, bet abejojote –
dabar pats metas tai padaryti! Kodėl? Tiesa ta, kad mūsų uoslė ilgainiui apsipranta su mus supančiais kvapais. Kol galime mėgautis šiluma ir grynu oru, mažiau laiko praleidžiame namuose, o tai reiškia ir pailsime nuo namų kvapo. Tuo pačiu kaskart sugrįžę pajuntame jį stipriau. Taigi, išbandydami naujus aromatus, kaskart sugrįžę galėsite įvertinti jų stiprumą, ilgalaikiškumą ir atmosferą, kurią jie kuria aplinkoje“, – pasakoja amatų žinovai.

Sausi kvapai namams

Energijai – citrusų gaiva

Kvapų kūrėjai sako, kad norint pasisemti žvalumo, pirmauja apelsinų aromatas – energijos ir geros nuotaikos šaltinis visais metų laikais. Visi citrusiniai kvapai veikia mus žadinančiai. Citrusinių natos gana dažnai sutinkamos namų kvepaluose, taigi belieka išsirinkti patinkančią aromatų kompoziciją.

Džiaugsmu trykštantis „ACappella“ namų kvapas „Mandarinai ir bazilikas“ suteiks lengvumo ir įkvėpimo dienos darbams, o štai vasariškai gaivus „Acappella“ „Žaliosios arbatos“ aromatas apdovanos aiškumo ir vidinio balanso akimirkomis. Jame dominuojančios žaliosios arbatos, citrusų ir žalumos natos padės susikaupti ir produktyviai leisti laiką.

Namų kvapai

Palepinkite kūną ir mintis kvapnioje vonioje

Paprasčiausias, tačiau itin malonus būdas nusiraminti ir susikaupti yra putų pilna šilta vonia. O jei mus dar supa malonūs aromatai, galime pasijusti lyg tikrame SPA.

„Acappella“ asortimente rasite visko, kad savo namų vonią paverstumėte maloniu ritualu, po kurio jausitės ir naujai gimę. Tai įvairūs eteriniai aliejai, kvapnios vonios druskos, muilai.

Eteriniai aliejai – natūrali pagalba iš gamtos mūsų kūnui, kai to prireikia. „Acappella“ siūlo populiariausius eterinius aliejus, o tiems, kas neturi laiko savarankiškai gilintis į aliejų naudas ir poveikį – net 5 jų mišinius ir specialias druskas voniai, galinčias padėti išspręsti aktualias problemas.

 

Kitą grupę sudaro kvapieji muilai ir putojantys vonios burbulai, kuriuos kvapų kūrėjai praturtino ryškiais, džiaugsmingais ir ilgai išliekančiais aromatais vonios ritualams. Kolekcijoje rasite net 5 skirtingus kvapus: „Gyvybės medis“, „Magnolijų sodas“, „Džiaugsmo žvaigždė“, „Saldus laikas“ bei „Mandarinai ir bazilikas“.

Visai neseniai kosmetikos liniją papildė ir naujovė – muilas želė pavidalu. Minkštas ir glotnus, žaismingai siūbuojantis drebutis nepaliks abejingo nei mažo, nei didelio: tokį norisi liesti ir liesti. Sudrėkintas muilas švelniai putoja, o jo skleidžiamas aromatas pasilieka su jumis ilgam. Tinka naudoti kaip muilą ar kvapnų kūno prausiklį.

Ruduo – ramybės ir susikaupimo metas. Mėgstamas aromatas padės jį pasitikti darbingai, harmonijoje su savo mintimis.

Kvapų rinkinys Paslaptingi rytai