Prastai jautiesi? Pasikvėpink!

Jau tūkstančius metų žmonija naudojasi kvapų magija, suteikdama jai antgamtinių galių ar net dieviškųjų savybių. Visgi pastaraisiais dešimtmečiais aktyviai vykdyti moksliniai tyrimai atskleidė, kad viskas daug paprasčiau: uoslė – jausmingiausia žmogaus juslė, todėl kvapai mūsų nuotaiką ir jausmus gali paveikti labiau nei muzika.

namu kvapai aromika aromaterapija

Kaip veikia kvapai?
Uoslės reakcija yra tiesiogiai susijusi su smegenų emociniu centru. Elgesio tyrimai parodė, kad kvapai gali sukelti daug ryškesnius emocinius prisiminimus nei vaizdai. Skirtingai nuo prisilietimo ar skonio, kvapų poveikis tiesiogiai priklauso nuo patirties praeityje. Štai vasaros lietaus kvapas visuomet siejasi su atokvėpiu ir gaiva po kaitros, o eglės sakų aromatas primena apie žiemos švenčių džiugesį.

Kvėpinkite ne save, o aplinką
Jei kvapai gali paveikti nuotaiką, kaip galime pasinaudoti jais savo savijautos gerinimui? Pasitelkdama šimtmečiais praktikuojamo aromaterapijos mokslo principus, AROMIKA – didžiausia kvapų gamintoja Lietuvoje – kuria patogius, šiuolaikiškus ir estetiškus patalpų kvėpinimo produktus: namų kvepalus, purškiamus kvapus, sausų kvapų pakuotes spintų ir krepšių aromatizavimui bei ivairių formų kvapus automobiliams. Kvepalų kūrėjai daug dėmesio skiria lietuviškai gamtai, čia gyvenančių žmonių pomėgiams ir jų patirtims. Didžiausią dalį įmonės asortimento sudaro ACappella prekės ženklo gaminiai, kurie tarsi muzika džiugina, jaudina ir atpalaiduoja. 

Namų kvepalai - ne tik interjero detalė. Kvapai veikia mūsų emocijas, savijautą ir labai subtiliai gali darytį įtaką mūsų gyvenime.

 namų kvapai

Kvapai gali padėti tau

Pabusti
Apelsinai yra tikras energijos ir jaunystės užtaisas. Bet kuris aromatas, kuriame dominuoja citrusinių vaisių natos, padės pasijusti žvaliau. Džiaugsmu trykštantis ACappella namų kvapas „Mandarinai ir bazilkas“ suteiks lengvumo ir įkvėpimo dienos darbams.

Susikoncentruoti
Vasariškai gaivus ACappella „Žaliosios arbatos“ aromatas apdovanos aiškumo ir vidinio balanso akimirkomis. Jame dominuojančios žaliosios arbatos, citrusų ir žalumos natos karštomis vasaros dienomis padės susikaupti ir produktyviai leisti laiką.

Nusiraminti
Kai vargina stresas ir nuolatinė įtampa, šilti, jaukūs aromatai padės susigrąžinti žemės po kojomis jausmą. Tokiu metu išbandykite ACappella „Jūros kranto“ aromatą. Tradiciškai nusiraminimui pasitelkiamas levandų kvapas dermėje su pačiuliu, vanilės ir muskuso akordais, kuria sugrįžimo į uostą, atoslūgio nuotaiką.

Būti laiminga
Braškė yra „laimės uoga“: tyrimo metu apklausti žmonės teigė, kad jaučiasi labiau atsipalaidavę net galvodami apie jų valgymą. Tuo tarpu moterys, gavusios gėlių, nusišypso ypatinga – laimės šypsena. Braškėmis kvepia ACappella namų kvapas „Rubinas“, o gėlių aromatų gausa net išrankiausią  privers nusišypsoti: nuo populiariosios „Juodosios orchidėjos“, svajokliško „Magnolijų sodo“ iki egzotiškojo „Salų gėlių“ dvelksmo.

Radę sau tinkamų kvapų, galite tapti laimingesniu žmogumi. 

Kvapai glaudžiai susiję su asmeniškomis patirtimis ir prisiminimais, todėl ir suvokiami skirtingai. Verta išbandyti įvairių aromatų, kad pastebėtumėte, kaip skirtingai jaučiatės ar atrastumėte mėgstamus derinius.  ACappella kvapų aprašymuose rasite užuominų apie kvapų kuriamą nuotaiką.

Ieškokite didžiųjų prekybos tinklų lentynose arba greitai ir patogiai įsigykite internetu www.aromika.lt.

kvapas namams

Įdomūs faktai apie kvapus

  • Vanilė – vienas universaliausių raminančių kvapų, siejamas su pilnatve ir jaukumu. 

  • Kavos puodelis padeda pradėti dieną “ta koja”, tačiau ne tik kofeinas veikia žvalinančiai. Net ir kavos kvapas taip pat padidina dėmesio koncentraciją. Ar norėtumėte kvėpintis kava? 

  • Šviežiai nupjautos žolės kvapas veikia stimuliuojančiai ir gali padėti įsiminti.

  • Jazmino kvapas skatina jaustis žvaliai ir energingai, padeda atsipalaiduoti ir išlaisvinti jausmus. Jazminas – geros nuotaikos kvapas, kurį galite sutikti daugelyje gėlinių aromatų.